איך לא להפוך סכסוך גירושין לשנאה מתלקחת?

 

ט"ו באב – חג האהבה – מעורר בי מחשבות הנוגעות גם לעיסוקי כעורכת דין לענייני גירושין ומעמד אישי והבולטת שבהן היא איך לא להפוך סכסוך גירושין לשנאה מתלקחת?

מי שמכיר אותי יודע שבנוסף להיותי עורכת דין אני גם עובדת סוציאלית ואני אף פעם לא שוכחת את העובדה הזו, גם כשאני נקלעת לסכסוכים מרים. זו גם הסיבה שהוכשרתי כמגשרת משפחה והוסמכתי לעסוק ב"גירושין בשיתוף פעולה" (גשת"פ). אני מאמינה שככל שארגז הכלים שלי רחב יותר כך הלקוחות שלי ירויחו יותר ויוכלו לפתור את הסכסוך בצורה חכמה ונבונה.

בשטח, זוגות רבים שהתחתנו מתוך אהבה גדולה מפרקים את החבילה מסיבה זו או אחרת. הסטטיסטיקה מדברת על מינימום של 1/3 מקרי גירושין! לא מעט מסכסוכי הגירושין הופכים לזירת קרב כשבתווך נמצאים ילדים להורים אוהבים.

ייצוג בטוח עוד לפני הצעד הראשון

אז איך לא להפוך סכסוך גירושין לשנאה מתלקחת?

חשוב לדעת כי יש הליכים שונים לפתרון סכסוך במשפחה. חוץ מפניה לערכאות המשפטיות (בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה) אפשר לפנות לגישור או לגירושין בשיתוף פעולה. זה אגב מה שעומד מאחורי החוק להסדר התדיינויות.

בקצרה ניתן לומר שגישור נעשה בדרך כלל על ידי מגשר אחד לשני בני הזוג. משכך הוא מחוייב להיות נטרלי. לפעמים הפגישות נעשות לשני בני הזוג יחד ולפעמים המגשר נפגש עם כל צד בנפרד, כמובן בידיעת הצד השני.

בנוסף יש חובה לשלוח את בני הזוג להתייעצות משפטית וזאת על מנת שכל אחד מהם ידע מהן זכויותיו ומהן חובותיו לפי חוק, ועל מה הוא מוותר כדי להגיע להסכם.

לעומת זאת, גירושין בשיתוף פעולה מאופיינת בכך שכל אחד מבני הזוג מיוצג על ידי עורך דין מטעמו. בנוסף לעורכי הדין חובר בדרך כלל מומחה רגשי שי לו מומחיות בטיפול משפחתי. במקרים סבוכים וכשיש ילדים בתמונה מצטרף מומחה ילדים ובמידת הצורך מצטרף גם מומחה פיננסי.

כל אנשי הצוות הינם מומחים בשיטת גירושין בשיתוף פעולה ונרתמים לסייע לבני הזוג להגיע להסכם מיטבי במינימום זמן ובמינימום כאב רגשי להם ולילדים.

מנסיון ראיתי שגירושין בשיתוף פעולה עובדת גם במקרים סבוכים והיא מתאימה גם למקרים שגישור לא יכול להוות פתרון!!.

אגב, כל המשתתפים בהליך חתומים על הסכם השתתפות המחייב בין היתר לנהוג בשקיפות ובתום לב בנוסף עורכי הדין חותמים על כך שבמידה וההליך לא יבא לסיומו הם לא ייצגו את הצדדים בערכאות.

ואם אתם תוהים לגבי העלויות הכספיות תדעו שזה זול בהרבה מנהל הליכים בערכאות ומי שבוחר בשיטה חוסך טיפולים רגשיים יקרים, סכסוכי המשך, ניכור הורי ועוד.

אז אם אתם לא רוצים להפוך את האהבה לשנאה תבחרו לסיים את הקשר בצורה חכמה.

אתם מוזמנים ליצור עימי קשר, עוד לפני הגשת בקשה ליישוב סכסוך, כדי לקבל את כל המידע הנדרש שיאפשר לכם להגיע להסכמות ולייתר את הצורך בהתדיינויות ולחסוך זמן וכסף רב.

עו”ד אסתי וייסלר הינה חברת הועד המנהל הראשון של הארגון הישראלי לגירושין בשיתוף פעולה (ע”ר) וחברה בועדת יחידות הסיוע ובועדת חקיקה בארגון הישראלי לגירושין בשיתוף פעולה.

האמור אינו מהווה יעוץ משפטי והשימוש בו הינו באחריות המשתמש.

השארת תגובה